Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, TÜBİTAK ve Üsküdar Belediyesi iş birliği ile hayata geçirilen Bilim Üsküdar; farklı yaş gruplarından farklı birikime sahip bireyleri bilimle buluşturarak, bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Bilim Üsküdar’da 6-14 yaş grubu çocuklara yönelik; Doğa Bilimleri, Teknoloji, Astronomi, Havacılık ve Uzay, Matematik ve Tasarım atölyeleri olmak üzere uygulamalı etkinliklerle eğitim vermeye elverişli 5 farklı atölye alanı, çevrim içi atölye eğitimleri ve planetaryum mevcuttur. Dinazorlar Devri, İletişim, Robotik, Otomotiv, Finans, Mavi Gezegen, Vücudumuzun 24 Saati, Gökyüzünde ve Ötesinde Milli Teknolojilerimiz olmak üzere 8 ayrı temada 300'den fazla üniteden oluşan sergi alanları her yaştan ziyaretçiye hitap etmektedir.

Türkiye'nin En Kapsamlı Bilim Merkezi

Bilim Üsküdar, bünyesinde bulundurduğu Bilim Kafe, kütüphane, konferans salonu, eğitim salonları, Girişim Merkezi ve Deneyap Teknoloji Atölyesi ile “Türkiye'nin En Kapsamlı Bilim Merkezi” modelini ortaya koymaktadır.