TEKNOLOJİNİN MİLLİ TAKIMLARI DESTEK PROGRAMI

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, her yıl teknolojinin spesifik alanlarında uzmanlaşmayı hedefleyen ve proje geliştiren takımlara çeşitli destekler sağlar. Bu kapsamda sağlanan destek programları ile teknoloji alanında takım halinde projeler yürüten ve bu kapsamda maddi ve teknik desteğe ihtiyaç duyan gençlerin projelerini hayata geçirebilmelerine ve ulusal & uluslararası yarışmalara katılabilmelerine destek olmayı amaçlar.

Destek Programına Dahil Olan Yarışmalar;

Destek başvuruları, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu tarafından belirlenen yarışmalara hazırlanan proje takımlarından alınmaktadır. Destek başvurusu alınan yarışmalar için tıklayınız.

Program kapsamında desteklenen yarışmalar belirlenen liste ile sınırlı olmayıp, Türkiye Teknoloji Vakfı Yönetim Kurulu tarafından uygun bulunan yarışmalar da Teknolojinin Millî Takımları Destek Programı kapsamında değerlendirilebilir. Listede bulunmayan ve destek başvurusu yapılacak yarışmada aranan kriterler aşağıdaki gibidir;

• Yarışmanın uluslararası düzeyde kabul gören bir yarışma olması,

• Ülkemiz için “Milli Teknoloji Hamlesi” hedefine uygun olması,

• Yarışma kabulünün belirli teknik kriterlere göre veriliyor olması.

Destek başvurusu yapan takımların değerlendirilmesinde dikkat edilen hususlar aşağıdaki gibidir;

• Yarışmanın teknik detaylarına hâkimiyet,
• Teknoloji yarışması tecrübesi ve birikimi,
• Takım çalışmalarının sürdürülebilirliği,
• Takım üyelerinin teknik uyumu,
• Takım üyesinin rol ve sorumluluklarının belirlenmiş olması,
• Detaylı proje planının hazırlanmış olması,
• Takımın başvuru yaptığı uluslararası yarışmanın varsa muadili olan ulusal yarışmaya katılmış olması ve başarılı olması gerekmektedir.

Destek Programı Adımları:

Desteklerden faydalanan proje takımları üyelerinden istenen koşullar arasında, Türkiye Teknoloji Takımı’nın ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik eğitimlerine ve programlarına destek olmaları, Türkiye Teknoloji Takımı’nı sponsorları arasında belirtmeleri ve katıldıkları yarışmalarda vakfın logosunu kullanmaları yer alıyor Destek programının kapsamı ve başvuru koşullarına ilişkin detaylara Teknolojinin Milli Takımları Destek Yönetmeliğinden ulaşabilirsiniz.

Teknolojinin Milli Takımları Destek programı başvuruları T3 Vakfı Kurumsal Yönetim Sistemi üzerinden alınacaktır.

Teknolojinin Milli Takımları Destek Programı'na başvuruda bulunmak için tıklayınız.